24 Şubat 2011 Perşembe

Selüliti azaltırken bronzlaşın…


Zeytinyağının güzellikteki faydaları uzun süredir biliniyor. Cilt için optimum nemlendirici olmasının yanında, UV ışınları etkisi altında hasar görmüş cildi de rahatlatmaktadır. Ancak bunların ötesinde zeytinyağını kahve telvesi ile karıştırarak hem selülit görüntüsünü azaltabileceğiniz hem de nefis bir bronz görünüm yakalayabileceğiniz bir formül hoşunuza gidebilir.

Bir parfümeriye ya da eczaneye gittiğinizde, pahalı selülit kremlerini incelerseniz, pek çoğunun kafein içerdiğini göreceksiniz. Selülitli bölgenin kahve telvesi ile ovulması, oradaki kan dolaşımını arttırarak deri altındaki yağ hücrelerin parçalanmasına yardımcı olacaktır.
Buna ek olarak kafein, cildin doğal bronzlaşmasını arttırıcı etki yapmaktadır. Kendi “selülit kremi – cilt sıkılaştırıcı – oto bronzlaştırıcınızı” tek bir reçetede kendiniz yapabilirsiniz. En iyi sonuç için bu kremi haftada 2 defa uygulayın.

İhtiyacınız olanlar:
  • Yaklaşık 250 gram kahve telvesi (kullanılmış filtre kahve ya da Türk kahvesi olabilir)
  • 1 – 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Lastik eldivenler
  • Banyo zeminine yaymak için gazete kâğıdı
  • Strech film
Ne yapacaksınız?
1.     Zeytinyağı ve telveyi karıştırın.
2.     Cildinizi hazırlamak ve gözenekleri açmak için sıcak bir duş alın.
3.     Vücudunuzu hafifçe kurulayın.
4.     Gazete kâğıdının üzerinde durun ve hazırladığınız kremi selülitli bölgelere uygulayın. Eldivenleri takarak sürdüğünüz karışımı dairesel hareketlerle iyice ovalayarak masaj yapın. Kahve karışımının büyük bölümü yere düşüyor diye endişelenmeyin, kalan kısım cildiniz için yeterli olacaktır. 10 dakika kadar bekleyin.
5.     Ardından ılık suyla duş alırken cildinizin ipeksi yumuşaklığını hissedebilirsiniz.
6.     Daha sonra cildinize biraz zeytinyağı sürün, mümkünse zeytinyağını sprey şişe içinde kullanın. Zeytinyağı harika yayılma kabiliyeti ile iyi bir cilt yumuşatıcısıdır.
7.     Parçalanmış yağları ve toksinleri vücuttan atabilmek için bol bol su için.
Ayrıca daha hızlı bir etki ve detoks amacıyla, uygulama alanına strech film sararak birkaç dakika bekleyebilirsiniz.

Çeviren: Bahar ÇELİK TAPKAÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...