10 Aralık 2011 Cumartesi

Doğal El Bakımı


Kış gelip havalar soğudu mu, ellerimiz de kurumaya, pul pul ya da zımpara gibi olmaya başlar hemen, hele de hassas bir cildiniz varsa. Dermatolojistler ellerimizin güneşin zararlı etkilerine ve soğuğa en çok maruz kalan organımız olduğunu söylüyorlar. Hele grip dönemi başladığında sık sık yıkamak da ellerimiz üzerinde olumsuz etkisini gösteriyor.

Ben de bu gibi durumlarda her zamanki gibi doğal bir çözüm aramaya başlıyorum.

Aslında doğal bir nemlendirici olarak zeytinyağını tek başına el nemlendiricisi olarak kullanmak mümkün. Tabii cildin yağı tam olarak emmesi zaman alacağı için tercihen bu işi akşam yatmadan yapmak ve ellere uygun bir eldiven giymek faydalı olacaktır.

Yine de çoğumuz bir süre sonra zeytinyağının kokusundan rahatsız olabilir. Bu durumda önerim zeytinyağının aynı zamanda iyi bir taşıyıcı yağ olduğunu hatırlamak yönünde. El losyonu olarak kullanacağınız zeytinyağını bir şişeye alıp içine sevdiğiniz bir çiçeğin yağından bir iki damla ilave etmeniz yeterli olacaktır. Bu konuda benim favorilerim leylak ve yasemin. Ancak tabii ki lavanta, bergamut, gül ya da sizin sevdiğiniz başka bir koku da uygun olacaktır.
Elleriniz aşırı kuru ve yıpranmışsa zeytinyağını sürmeden önce bir süre ılık suda bekletmeniz daha iyi sonuç verecektir.

Son olarak daha yoğun bir bakım için el maskesi yapmak isterseniz zeytinyağı ve saf balı birebir karıştırarak elde edeceğiniz kremi elinize 10 dakika kadar uygulayabilirsiniz. Bu karışıma yine aynı oranda Hindistan cevizi eklerseniz aynı zamanda peeling etkisi de yaratabilirsiniz.

Tabii tüm bunların yanı sıra dışarı çıkarken eldiven giymek ve bol bol su içmek de ellerimizin bakımlı görünmesine katkıda bulunacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...